⫷ AWARDED INDIE LABEL ⫸

OLA & MASKINERIET

Ola Mohlin är en svensk sångare och låtskrivare som slog igenom på 90-talet i indiebandet Dark Continent som släppte 3 LP-skivor, turnerade flitigt och medverkade bl.a på MTV.

I Maskineriet är Ola Mohlin kreativ kraft som skriver all musik och texter. All musik är inspelad i Maskineriets egen studion i Malmö. Parallellt med Maskineriet driver han bl.a också reklambyrån Bästa Kompisar.

Första singel - Älskar dig ändå

Verket handlar om att återvända till sin hemstad och knappt känna igen sig. Känslan av igenkännande, minnen och ensamhet. Saknaden efter hur det kändes under uppväxten.

Ola & Maskineriet

Med rötterna i postpunk och pop skapas melodier som berör, med texter som berättar unika historier. Det skånska uttrycket är ärligt, vackert och kraftfullt. Med Maskineriet skapas bilder man vill vara en del av och uppleva mer av.

Maskineriet live finns i olika konstellationer där Johan Arvidsson på trummor är enda konstant.  Maskineriet på skiva är Ola Mohlin som producent, musiker, låtskrivare och textförfattare.  Efter 30 år som sångare & låtskrivare i kultbandet Dark Continent är detta Ola Mohlins solo debut.