SXR MUSIC GROUP

OLA & MASKINERIET

 

Ola Mohlin är en svensk sångare och låtskrivare som slog igenom på 90-talet i indiebandet Dark Continent som släppte 3 LP-skivor, turnerade flitigt och medverkade bl.a på MTV.

MASKINERIET MUSIK

I Maskineriet är Ola Mohlin kreativ kraft som skriver all musik och texter. All musik är inspelad i Maskineriets egen studion i Malmö. Parallellt med Maskineriet driver han bl.a också reklambyrån Bästa Kompisar.

Med rötterna i postpunk och pop skapas melodier som berör, med texter som berättar unika historier. Det skånska uttrycket är ärligt, vackert och kraftfullt. Med Maskineriet skapas bilder man vill vara en del av och uppleva mer av.

OLA & MASKINERIET COLLECTION

MASKINERIET LIVE

 • Johan Arvidsson - trummor
 • Stampe Fredholm - bas
 • Mattias Bergdahl - gitarr
 • Ola Mohlin - sång & gitarr

  Maskineriet på skiva är Ola Mohlin som producent, musiker, låtskrivare och textförfattare.  Efter 30 år som sångare & låtskrivare i kultbandet Dark Continent är detta Ola Mohlins solo debut.

  MASKINERIET MÖTER (Podcast)

  ‘Maskineriet Möter’ är en podd där Ola Mohlin, sångare, låtskrivaren och frontman i bandet Ola och Maskineriet möter olika intressanta musikprofiler. Det kan vara musiker, producenter, rockstjärnor eller bara folk med intressant anknytning eller historia inom den svenska musikscenen.

  Avsnitt 1 (27/10/2023)

  Här möter vi Per Sunding, legend på den svenska indiepop scenen, grundare till Indie pop bandet Eggstone och med vännerna i Eggstone grundare till legendariska Tambourine Studios.

  Avsnitt 2 (31/01/2024)

  I detta avsnittet möter vi ingen mindre än Olle Berggren. Den legendariska musikjournalisten som har gjort sig känd för sin gedigna kunskap och passion för musik.  Olle berättar om sig själv och sin musikaliska resa och inte minst om sina möten med storheter som Dylan, Oasis, Bowie. Blondie, Stones och många fler.

  Avsnitt 3 (8/3/2024)

  Här möter vi Loulou LaMotte, sångerska, låtskrivare, schlagerdrottning, och soul och Rnb rösten med stor R. Loulou är även känd som Malmö ambassadör och för sitt varma skratt och stora hjärta.